List of open tasks

From Opasnet
Revision as of 13:12, 19 August 2014 by Jouni (talk | contribs) (THL wiki tasks)
Jump to: navigation, search


List of open tasks is a decentralised way of collecting useful information to Opasnet and improving the formatting or quality of the existing content. Anyone can contribute to Opasnet for free (see Main Page#How can you participate?). But there are some pieces of information and some tasks that are especially important for the THL maintenance team of Opasnet. Therefore, THL (National Institute for Health and Welfare, located in Finland) is willing to pay for those people who do the tasks listed on this page. Anyone can read the task list, search for the information, organise it into a proper format and upload it to the website.

Question

What is an efficient way to update Opasnet pages in such a way that

 • the most important content gets high priority,
 • the tasks are distributed outside the core Opasnet group if possible,
 • the editors can get paid if they work on material that is of strategic interest to THL,
 • the quality of pages is kept high, and
 • copyright rules of external material are not violated?

What tasks are there to improve the functionalities of Opasnet?

Answer

LVM tasks

 • Siloiteltu käyttöliittymä helppoon editointiin wikissä. ←--#: . Olisiko tämä sellainen, että ilman kirjautumista käyttäjä voisi kirjoittaa otsikon ja pelkkää plain textiä jonkin rajallisen määrän, vaikka 2000 merkkiä, ja tämä sijoitettaisiin keskustelusivulle (vai pikemminkin pääsivun loppuun)? --Jouni (talk) 15:13, 14 March 2014 (EET) (type: truth; paradigms: science: defence)

THL ICT tasks

 • Laura aloitti M-files-tiedostojen lataamisen pois, mutta työ on vielä kesken. Kuitenkin nyt kirjautuminen päättyy tähän virheilmoitukseen: Unspecified error (Not enough storage is available to complete this operation. Win32 Error:8007000E). Voisiko sinne tehdä tilaa sen verran, että saadaan homma loppuun ennen kuin serveri kuolee?
 • Aiemminkin on puhuttu siitä, että vain osa R-toolsin ajoista halutaan säästää. Ei tainnut valmistua sellainen parametri, jolla tämän voisi asettaa. Esim. permanent=1 jos ajo tallennetaan pysyvästi eli se pitää poistaa käsin. Oletuksena on permanent=0, joka tarkoittaa, että ajo poistetaan automaattisesti viikon kuluttua.
 • Template http://fi.opasnet.org/fi/Malline:Piilota_sivupalkki causes trouble after wiki update and it should be corrected.
 • Törmäsin googlessa tämmöiseen linkkiin: http://opasnet.fi/fi/Metallimalmikaivostoiminnan_tarkkailu_ja_raportointi Se löytää sivun, mutta se ei tunnista minua op_fi:n käyttäjäksi. Tämmöiset virheelliset muotoilut pitäisi automaattisesti uudelleenohjata, esim. opasnet.fi -> fi.opasnet.org. Käytössä on myös tämmöinen: http://vesiopas.fi/fi/Vesiopas. En ymmärrä näiden eri domainien logiikaa. Pitäisikö tätä hyödyntää niin, että esim. dss-muotoilut olisivat erilaiset, jos sivulle tulee fi.opasnet.org:n kautta kuin vesiopas.fi:n kautta?
 • Heandessa toiseen wikiin viittaavat linkit tyyppiä [[op_en:Main Page]] eivät toimi.

THL wiki tasks

 • Sivu op_fi:Wiki-muokkaus pitäisi yhdistää poistoehdotuksen mukaisesti. Sen jälkeen tältä sivulta #REDIRECT päivitetylle sivulle.
 • Maintenance tasks/ylläpitotöitä molempiin Opasnetteihin: katsokaa toimintosivut [1] [2] ja löydätte sieltä tämmöisiä töitä, joita voi tehdä IEHIAS-hankkeessa:
  • Double redirects näyttää sivut, jotka on redirectattu/uudelleenohjattu sivulle, joka on edelleen uudelleenohjattu jonnekin muualle. Nämä pitäisi korjata niin, että ne ohjautuvat suoraan sinne muualle.
  • Broken redirects: on tehty uudelleenohjaus sivulle, jota ei ole olemassa. Pitäisi keksiä, minne uudelleenohjaus oli tarkoitus ohjata ja laittaa se ohjaamaan sinne. Saattaa vaatia taustatietoa sivun tarkoituksesta.
  • Uncategorized pages / files: kaikilla sivuilla (paitsi Main Pagella) on syytä olla jokin luokka. Jos sivutyyppi on määritelty, luokka on annettu automaattisesti ja sivu ei näy tällä listalla. Näille saa antaa aiheenmukaisia luokkia tai sitten määritellä sivutyyppi.
 • Variable-nimiavaruus on poistettu käytöstä, ja kaikki siellä olevat sivut pitää joko tyhjentää ja uudelleenohjata (jos ei sisällä mielekästä asiaa) tai sitten uudelleennimetä ja siitää Main-nimiavaruuteen. Sivuja voi katselle nimiavaruuksittain linkistä All pages.

THL tasks about R

 1. Tuotetaan op_fi:Keskustelu:Liikenne ja viestintä digitaalisessa Suomessa 2020#Analyysi avainsana-aineistosta tägipilvet jokaiselle teemalle erikseen ja jokaiselle sivulle (osateemalle) erikseen. Wordcloud-paketti ei toimi Opasnetissä, joten nämä pitää tehdä omalla koneella ja ladata png-muodossa Opasnettiin. Esimerkkinä tein tägipilven koko aineistolle. Valmista pitää olla 25.6.2014!----#: . Sivukohtaisen pilven tekevä koodi on olemassa. Kuvat voisi ottaa erikseen talteen ja laittaa jonnekkin esille vertailtavaksi. --Teemu R (talk) 14:23, 23 June 2014 (UTC) (type: truth; paradigms: science: comment)
 2. Voisi selvittää wordcloud-paketin asentamista myös R-toolsiin jotta sitä voisi käyttää suoraan netistä. Ei ole korkealla prioriteeteissa, joten jos osoittautuu työlääksi, lykätään myöhemmäksi.----#: . Tehty --Teemu R (talk) 14:23, 23 June 2014 (UTC) (type: truth; paradigms: science: comment)
 3. Voisi selvittää myös tm-paketin (text mining) käyttökelpoisuutta jäsentää sisältöjä, joita ei ole valmiiksi asiasanoitettu. Toimiiko suomen kielellä, jossa on paljon taivutusmuotoja? Ei ole myöskään korkealla prioriteetillä, mutta nyt akuutisti kannattaisi käyttää muutama tunti sen selvittämiseen, onko se käyttökelpoinen suomeksi ja kuinka työläs olisi ottaa käyttöön. Jos osoittautuu kehnoksi, jätetään pois työlistalta.
 4. Pitäisi perehtyä pneumokokkirokotteen kustannusvaikuttavuusmalliin [3]. Sekin pitäisi saada muutettua ovariable-muotoiseksi.
 5. tehdään ovariablelle rdirichlet-funktio käyttäen pohjana gtools-paketin vastaavaa. Parametrit kuten oapplyssä; yleensä annetaan yksi indeksi cols-parametrille. Funktio tuottaa ovariablen joka on samankokoinen kuin alkuperäinen mahdollisesti Iterillä suurennettuna. Ajatus menee niin että Dirichlet-jakauma tuotetaan sille vektorille jolle oapplyssä ajetaan FUN. Tässä sitä käytetään parametrina alpha. Tässä tapauksessa tuo indeksi ei summaudu pois kuten oapplyssä yleenä. Jos käytössä on Iter, tämä tehdään joka Iterin lokaatiolle erikseen niin että ovariablen koko säilyy eli parametri n=1. Jos Iteriä ei vielä ole, ovariable kasvaa tuon ulottuvuuden verran. Pitäisikö vielä lisätä parametri unity=TRUE joka määrää että tuotettu vektori summautuu ykköseen. Jos FALSE, vektori summautuu samaan arvoon kuin syötevektorikin summautui. ----#: . Tehty unity parametria vailla. --Teemu R (talk) 14:23, 23 June 2014 (UTC) (type: truth; paradigms: science: comment)
 6. rgdal-paketin GIS-toiminnallisuuksien parempi hyödyntäminen. Esimerkiksi GIS.Concentration.matrix ja GIS.Exposure kannattaisi rakentaa tuon paketin spatiaaliolioiden varaan pikemmin kuin käyttää omaa systeemiä. Samoin erilaiset karttakuvaajatoiminnallisuudet kannattaisi rakentaa siten, että ovariable muutetaan ensin spatiaaliolioksi (olikohan sen class SpatialDataFrame vai mikä?), ja sitten se plotataan kartalle. Tämä helpottaisi GIS-operaatioita. EN OLE ENÄÄ VAKUUTTUNUT TÄMÄN TYÖN KIIREELLISYYDESTÄ. ----#: . Rgdali koordinaattikonversio käytössä. --Teemu R (talk) 14:23, 23 June 2014 (UTC) (type: truth; paradigms: science: comment)
 7. OpasnetUtils/Drafts-sivun funktioiden läpikäyminen ja joko hylkääminen tai siirtäminen osaksi OpasnetUtils-pakettia. ----#: . Tehty --Teemu R (talk) 14:23, 23 June 2014 (UTC) (type: truth; paradigms: science: comment)
 8. OpasnetUtils-paketin päivitys Craniin.
 9. Climate change policies and health in Kuopio malli tuottaa tuloksen, jota pitäisi käyttää directinputina mallissa Energy balance in Kuopio. Se taas perustuu metodiin Energy balance. Nämä metodit ovat periaatteessa valmiita mutta yhdistämisvaiheessa saattaa tulla jotain kehitystarvetta. Kuitenkin terveysvaikutuslaskenta perustuu yliyksinkertaiseen käsinlaskentaan. Se pitäisi korvata metodilla [HIA]].
 10. [4] Tässä selitetään miten taulukon saa näkymään ilman rivinumeroita. Kuitenkaan parametria include.rownames = FALSE ei voi antaa oprintille. Tämän voisi muuttaa. Tai jos tarkoituksella estetään parametrien antaminen, kiinnostaa syy.----#: . Korjasin vähän aikaa sitten kun itseä häiritsi sama juttu. oprintille annetut parametrit passataan nyt molemmille: xtablelle sekä printille. Eli esim. oprint(temp, caption = "Top 10 avainsanaa", caption.placement = "top", include.rownames = FALSE, digits = c(0, 0, 0)) --Teemu R (talk) 14:23, 23 June 2014 (UTC) (type: truth; paradigms: science: comment)

Rationale

These tasks are being considered in the tasks list but are not prioritised high enough.

 • ICT-mallin life table -laskenta. Analytica-mallin laskentasolmut "Population in time, child" sekä "Population in time, beginning of time step" pitäisi koodata ovariableiksi. Tarvittavat lähtötiedot ja analytica-mallin koodit on kuvattu tänne: Impact Calculation Tool for R.

These are ideas of tasks but they are not in the task list yet.

 • Pitäisi rakentaa funktioita, joiden avulla päästään kiinni
  • rating barin tuloksiin,
  • sivujen lataustilastoihin,
  • sivu- ja käyttäjäkohtaisiin muokkauspisteisiin. Juha V tietää tekniikasta. Tarkoituksena on kehittää pisteytyssysteemi sivuille, jotta lukijalle voidaan antaa lisätietoa sivun sisällön uskottavuudesta.
 • Hallitusohjelman budjettipelin laatiminen

Checking of the rcode performance

The Opasnet Base has been updated, and some new functionalities are now available. As a side effect, many old Rcodes have stopped working. You should go through pages that have rcode (search eg. for "</rcode>"), test codes that you find, and report about them to this list.

If a code works (i.e. it does not produce an error report but runs all the way to the last line of code (if you don't know how to check it, ask for help)), simply categorise the page to Category:Contains R code. If it does NOT work, try the following:

 • A common problem is that the package OpasnetBaseUtils is no longer available. Change "library(OpasnetBaseUtils)" to "library(OpasnetUtils)".
 • If that does not help, change it to "library(OldOpasnetBaseUtils"). If that fixes the problem, update and save the code but also add a category: Category:OldOpasnetBaseUtils
 • If you know enough R, you can also try to adjust the code based on error messages.
 • However, if you are not able to locate and fix the problem, do not save changes to the code. Just list the code to the list of tested codes.

NOTE! The priority is on pages that have been recently updated. Very old codes are less interesting.

NOTE2! You can change and test a code without saving changes permanently. Just use Show preview.

 • Make a template that makes links to those documents: {{IRIS links|id|toxireview}} (produces links to Quickview, Summary, and Toxicological review but to toxicological review only if the parameter toxreview exists (most of them don't). Details: IRIS The template does not yet exist.
 • http://www.integrated-assessment.eu The website is copied to Opasnet and organised (ca. 430 pages)

Data upload to Opasnet Base

Templates of page types

The following template pages should be updated based on the following object structure descriptions. The Template:Assessment structure has been done as example.

Page type update

All pages should have a page type. Also, some pages have been classified into a poor page type, because the practices have changed over time. Also the structure should be improved towards Scope, Definition, Result if applicable. Therefore, there are tasks to:

 • develop a page that lists all pages without a page type,
 • go through all pages without a page type and classify them,
 • reclassifying pages into better types when they are being edited for other reasons.
 • The current pages will be cleaned up. Two major things: check the page type (variable, assessment...), and add any relevant categories.
 • The Variable namespace should be checked, as a lot of it seems to have moved to the Main namespace.

Practical guidance

Browse through the following pages:

Feel free to be bold, explore and learn by trying. You can not cause any irreversible damage because fixing the pages afterwards is very simple.

See also

References


Related files

<mfanonymousfilelist></mfanonymousfilelist>